Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
forrás: email/szl
Egy érdekes és megfontolandó cikk a rákról
Miután
évekig azt mondták az embereknek, hogy a kemoterápia az egyetlen módja a
daganatok megszüntetésének (a kulcsszó a megpróbálják), a Johns Hopkins
kutatóintézete végre elkezdett
beszélni arról, hogy van más választásunk is:
1. Minden
embernek vannak ráksejtek a szervezetében. Ezek a ráksejtek nem
mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig, amíg számuk több
milliárdra fel nem szaporodik. Amikor
egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegnek, hogy
nincs több ráksejt a szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a
tesztek nem képesek észlelni a ráksejteket, mivel azok még nem érték el a
kimutatható mennyiséget.
2. Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel.
3. Ameddig az ember immunrendszere erős, képes arra,
hogy elpusztítsa a ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy
azok elszaporodjanak és daganatokká fejődjenek.
4. Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt
jelzi, hogy annál a személynél összetett táplálkozási
hiányosságokkal állnak szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai,
környezeti,
táplálkozási és életmódbeli tényezők.
5. Ahhoz, hogy e sokrétű táplálkozási hiányosságokat megszüntethessük,
az étrend megváltoztatásá-ra és étrend-kiegészítők bevitelére van
szükség, ezekkel fogjuk megerősíteni immunrendszerünket.
6. A
kemoterápia során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan növekvő
ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelőben, a bélrendszerben,
stb. lévő egészséges sejteket is, sőt egyéb szervek: a máj, vese, szív,
tüdő stb. - károsodását is okozhatják.
7. A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket,
elégeti, roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket
és szerveket.
8. A kemoterápia és a besugárzás kezdetben
gyakran csökkenti a daganat méretét. Azonban a kemoterápia és a
besugárzás hosszan tartó alkalmazásával nem lehet több daganat
elpusztulását elérni.
9. Amikor a kemoterápia és a besugárzás hatására a testbe túl
sok méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik, miáltal a
beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertőzéseknek és
komplikációknak.
10. A kemoterápia és a besugárzás hatására a
ráksejtek mutációval ellenállóvá válhatnak, ami meg-nehezíti
elpusztításukat. Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek
továbbterjedését okozhatják a szervezet más részeire.
11. A rák elleni harc egyik hatékony módja a
ráksejtek kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz
az élelmiszerekhez, amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.
A ráksejtek táplálékai:
a. A cukor táplálja
a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb
táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A cukorhelyettesítők, pl. a
NutraSweet, az Equal, a Spoonful stb. aszparta-mot tartalmaznak, ezért
károsak. A természetes cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz vagy a
melasz (a répa- vagy nádcukorgyártás mellékterméke) használata javasolt,
de ezek is csak nagyon kis mennyiség-ben. Az asztali só kifehérítésére
vegyszereket használnak. Jobb megoldás a tengeri só.
b. A tej a
szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a gyomor-bél
traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A tej megvonásával,
esetleg helyette édesítőszer-mentes szójatej fogyasztásával a
ráksejtek éhezni kényszerülnek.
c. A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú
étrend savas, és ezért jobb, ha marha és sertéshús helyett inkább
halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok
vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is
tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban
szenvedők számára.
d. A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket,
teljes kiőrlésű gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.) és
gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos
kémhatású környezetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat főtt ételekből,
köztük a babot is tartalmazó ételekből. A friss zöldséglevek biztosítják
az élő enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15 percen belül
eljutnak a sejtek szintjére, hogy táplálják és erősítsék az egészséges
sejtek növekedését. Az egészséges sejtek építéséhez szükséges
élő enzimek bevitele érdekében próbáljon friss zöldségből
készült leveket fogyasztani (mindenféle zöldségből, ideértve a babcsírát
is!). Azon kívül, naponta két-három alkalommal fogyaszszon nyers
zöldségeket is. Az enzimek már 40 Celsius elpusztulnak.
e. Kerülje a kávét, teát és a csokoládét, mert ezeknek magas a koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású. Víz!
Csak tisztított, szűrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert
toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a
szervezetünkbe. A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni.
12. A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez
a szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó
emésztetlen hús romlásnak indul, és további mérgező anyagok lerakódását
okozza.
13. A daganatsejtek falát erős fehérjeréteg fedi. A húsevéstől való
tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadít fel,
amelyek megtámadják a ráksejtek falát, ezzel lehetővé teszik a
szervezetben lévő ölősejtek számára, hogy a rákos sejteket
elpusztíthassák.
14. Egyes táplálék kiegészítők felsorakoznak az immunrendszerben (IP6,
Florssence, Essiac, anti-oxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok,
esszenciális zsírsavak - EFA-k - stb.), hogy lehetővé tegyék a szervezet
saját ölősejtjei számára a rákos sejtek elpusztítását. Más táplálék
kiegészítők, mint pl. az E-vitamin
köztudottan apoptosist (programozott sejthalált) okoznak, ami a
szervezetünknek a normális eljárása arra, hogy megszabaduljon a sérült,
nemkívánatos vagy felesleges sejtektől.
15. A rák a szellem, a test és a lélek betegsége. A proaktív és
pozitív szellemiség segít a rák ellen harcolóknak, hogy túlélőkké
válhassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség, valamint az
elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli, savas környezetté
teszi. Tanuljunk meg szeretet-teljes, megbocsátó lelkületű emberré
válni. Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni.
16. A ráksejtek oxigéndús környezetben nem tudnak burjánzani. A napi rendszeres testmozgás és
a mély lélegzetvétel segít több oxigént eljuttatni a sejtek
szintjére. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz, ami bevethető a
ráksejtek elpusztítására.
Végül még néhány praktikus tanács:
- Ne használjunk műanyag edényt a mikróban.
- Ne tegyünk műanyag vizespalackot a mélyhűtőbe.
- Ne tegyünk műanyag fóliában ételt a mikróba.
Ezeket a Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban tette közzé a
hírlevelei útján. A dioxin-tartalmú vegyszerek rákkeltő hatásúak,
elsősorban mellrákot okoznak. A dioxinok rendkívül mérgezőek az emberi
testsejtek számára. Ne tegyünk vízzel telt műanyag palackot a
fagyasztóba, mivel a műanyagból dioxinok szabadulnak fel. Nemrégen Dr.
Edward Fujimoto, a Cast le Kórház Wellness Program Managere egy
TV program keretében magyarázta el ezt az egészségügyi kockázatot.
Ismertette a dioxinok veszélyességét és azok ártalmait az emberek
számára.
Azt mondta, nem szabad mikróban ételt melegíteni műanyag edényben.
Ez
fokozottan igaz a zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre. A zsiradék, a
hőhatás és a műanyag kombi-nációja dioxint szabadít fel, ami bejut az
élelmiszerbe, majd végül a szervezetünk sejtjeibe. Azt javasolta, hogy
használjunk műanyag helyett üveg- vagy kerámia edényeket az ételek
melegítéséhez. Ugyanaz lesz a végeredmény, csak dioxin nélkül. Tehát a
félkészen kapható TV-vacsorákat, leveseket stb. át kell tenni a
csomagolásból valamilyen más edénybe. A papír nem rossz, csakhogy nem
tudjuk, mit tartalmaz a papír. Biztonságosabb, ha üveget használunk.
Elmondta, hogy nemrégen egyes gyorséttermek áttértek a papíredények használatára styofoam helyett. Ennek az egyik oka a dioxin-probléma volt. Azon kívül a műanyag fóliák ugyanilyen veszélyesek, ha a mikróban főzött ételt ilyennel fedjük le. Amint az étel forrni kezd, a nagy hő hatására a mérgező anyagok kiolvadnak a csomagolóanyagból, és belecsepegnek az ételbe. Takarják le az ételt papírtörölközővel inkább.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!