Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ki gondolta volna, hogy a bejgli a pozsonyi kifliből alakult ki? Pedig így volt. Két történet is ismert. Egyik a készítését a pozsonyi sütők 1376-ban létre jött céhével hozza kapcsolatba. A városias fogyasztási szokások és igények hatására, 1559-ben határozta el a céh, hogy diós és mákos patkókat sütnek, és azokat árusítják. A híres pozsonyi patkó (kifli) sikere más vidékeken is elterjedt.
Mások szerint a pozsonyi patkó története egy névtelen pozsonyi cukrászmesterhez fűződik, aki a karácsonyt megelőző Miklós-napra elkészítette a karácsonyi bejgli kicsinyített változatát, és azzal ajándékozta meg a gyerekeket. A bejgli elnevezése írásban csak 1932-ben bukkan fel a magyar nyelvben, s ott a bajor osztrák eredetű beugel, bäugl átvétele.
A 16. századtól ismert, Sziléziából terjedő süteményfajta elnevezése, vagyis korábbi átvétele is elképzelhető. A készítmény receptjét a városi-polgári, majd a falusi konyhára a 19. század végi szakácskönyvek, süteményes könyvek vitték el. Ezzel valamelyest csökkent az ünnepei jellege, de ma is karácsonykor fogy a legtöbb.
Diós és mákos biztosan legyen az asztalon. A mák bőséget, gazdagságot hoz, a dió kiváló a rontások ellen. A hagyomány szerint magyar családban a karácsonyi asztalon ez a két fajta bejgli biztosan ott van.
De mit tegyen az, akinek nincs ideje sütni, vagy egyszerűen csak nem tud? Honnan szerezzen be olyan bejglit, ami igazán házias jellegű, omlós és isteni finom? Az Erika Pékség és Cukrászat ilyet készít.
Hagyományos receptúra alapján sütik a finomságokat, mintha csak a nagyi készítette volna! Ajánlatos megkóstolni még a nagy nap előtt, bármennyit veszünk is belőle, garantáltan elfogy.
Aki már unja a hagyományos ízeket, kóstolja meg a zserbós, mandulás, vagy gesztenyés finomságokat is az Erika Pékség és Cukrászat üzleteiben:
* „KVzóna” - Cukrászda, Kávézó Győr-Ménfőcsanak, Mediterrán Lakópark 2., Vadvirág utca
H - P 6:00 - 20:00
Sz: 8:00 - 20:00
V: 15:00 - 20:00
* ERIKA Pékség és Cukrászat Mintabolt Győr, Köztelek u. 4-6.
H - P 7:00 - 18:00
Sz: 8:00 - 13:00
* Dolcezza - Cukrászda, Kávézó Győr, Babits M. 33.
H - P 6:00 - 18:00
Sz: 6:00 - 12:00
* ERIKA Pékség és Cukrászat Mintabolt Győr, Teleki utca
H - P 6:00 - 17:30
Sz: 6:00 - 12:00
forrás: győrinfo
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!