Mezőörs: Indul az iskola, szendvicsek tízóraira-tipp

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

NL CAFE

 A házi péksütemények után jó jöhetnek a szendvicsek is.

Lássuk be: ami egészséges, az igen sokszor egyáltalán nem is pénz kérdése. Sokszor egyszerűen csak lusták vagyunk. Könnyebb elcsábulni a felvágottas pultnál, mint 2 perc alatt megsütni egy csirkemellet és ebből készíteni a gyerek tízóraiját. Vagy tojást főzni a tojáskrémhez. Vagy borsót a mentás borsókrémhez. Esetleg májat sütni egy kis hagymán, hogy a friss májas díszelegjen a zsemlében. Azonban ha számolunk, könnyen rájöhetünk, hogy otthon főzőcskézni sokkal kifizetődőbb. Segíthet a gyerek is a konyhában. Ez rögtön remek lehetőséget biztosít arra, hogy csvegjünk is vele. Lazább a hangulat, még a kamasz gyerek is könnyebben mesél. A kicsik meg még lelkesen segítenek is...

És ha ez valakit nem győzött volna meg, hogy DIY, akkor elég csak elolvasni az előre csomagolt szendók feliratait, mi minden rémséggel van tele és sokkal drágábbak is. Bizonygassam még? Egészségesebbet, olcsóbban! Csináljátok házilag. DIY!

Snidlinges tojáskrémes zsemle

Fél tojás: 30.-
Zsemle: 40.-
Paprika: 2 szelet: 20 .-
Só, bors, kacsazsír: 20.-
110 Ft

Snidlinges tojáskrém (10-12 szendvicshez)
4 tojás
1 csokor metélőhagyma
Só, bors
2 ek kacsazsír


A tojásokat keményre főzzük, majd megtörjük és felkockázzuk. A kacsazsírral, sóval, borssal kikeverjük (bele is turmixolhatunk, hogy még krémesebb legyen). A metélőhagymát apróra vágva hozzákeverjük.

Csirkehúsos, sajtos szendvics:

4 dkg csirkemellfilé: 65 .-
1 salátalevél: 5 Ft
Zsemle: 68.-
1 szelet sajt:  8.-
146.-

A csirkét a már tanult módon megsütjük, majd felvágott helyett egyszerűen betesszük a szendvicsbe.

Csirkemájas paradicsomos szendvics

1 kifli: 65.-
Májkrém házilag: 10 Ft
Uborka: 15 Ft
90 .-

Hozzávalók egy közepes adag pástétomhoz

0,5 kg csirkemáj
1 ujjnyi kolozsvári vagy valamilyen füstölt szalonna
1 evőkanál kacsa- vagy libazsír
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma 
só, bors, mustár, majoránna 
0,5 dl tejszín
egy kevés bor – elhagyható


A csirkemájat megtisztítjuk, lemossuk, és amennyire lehet, megszárítjuk, ezután aprítógéppel a lehető legapróbbra, szinte krémszerűre „vágjuk”. A szalonnát a zsírral együtt felhevítjük, majd jöhet bele a vöröshagyma. Világosbarnára sütjük, majd rádobjuk a májat és a fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük borssal és majorannával, majd hozzáadjuk a tejszínt és a bort. A májat csak addig sütjük, hogy épphogy átsüljön, a túlsütött máj ugyanis kemény lesz. Miután kicsit kihűlt, botmixerrel vagy késes aprítóval összeturmixoljuk. Ha kell, sózzuk, és egy kevés mustárt is adunk hozzá, majd gépi habverővel habosra keverjük. 

Tipp: Mivel a máj hamar oxidálódik, ezért érdemes olvasztott kacsazsírral bevonni a tetejét, hogy ne barnuljon meg.


Címkék: receptuzsonnaReggeligasztro

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu