Mezőörs: Magyarország kedvenc süteménye

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Magyarország kedvenc süteménye

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A legtöbben a somlói galuskára szavaztak, így ez lett Magyarország kedvenc süteménye aNetPincér.hu által indított internetes szavazáson.
Két hét alatt 38 ezren adták le voksukat.
A második helyezett a Zserbó, szorosan követte őt a szavazatok számát tekintve a rétes (külön töltelék-meghatározás nélkül).

Több mint 18 ezer szavazattal a krémes lett a negyedik kedvenc, míg az ötödik helyen 17700 vokssal a túrótorta végzett. A hatodiktól a tizedik helyig a sorrend: Rákóczi túrós, a gesztenyepüré, a Feketeerdő torta és a Dobostorta.

A szavazás célja az volt, hogy pillanatképet készítsenek korunk ízlésvilágáról, ezzel hozzájárulva hazánk gasztronómiai kultúrájához. 
Az augusztus 23-án indult szavazás alatt az érdeklődők harminckilenc süteményre voksolhattak.

Ismertető a győztes süteményekről


A somlói galuska az egyik legismertebb magyar cukrászsütemény. 1950-60-as években a Gollerits Károly a híres Gundel Étterem egykori főpincére alkotta meg, nevét a Somló hegyről kapta. Háromféle, dióval és mazsolával megszórt, főzött vaníliás krémmel töltött piskótából készül. A kész piskótából kanállal galuskaformákat szaggatnak, a galuskákat hegyformájúra halmozzák, majd a tetejét tejszínhabbal díszítik, és rumos csokoládéöntettel meglocsolják.

A Zserbó (Gerbeaud-szelet) - igazi hungaricum, Gerbeaud Emil alkotta meg a XIX. század derekán, akiről később a híres Zserbó cukrászda a nevét kapta. Omlós tésztából készül, baracklekvár és jó minőségű darált dió keverékéből álló krémmel töltik, a teteje csokoládéval van bevonva. A Zserbó akkor a legjobb, ha a kész sütemény egy kicsit áll, és később vágjuk jellegzetes zserbó formájúra.

A rétes több száz éves hagyománnyal rendelkező házi sütemény, amely feltehetően török hatásra honosodott meg hazánkban. Egyszerű, nyújtott rétestésztából, változatos töltelékekkel készül. A legkedveltebb a túrós, meggyes, almás és mákos töltelékek, de számtalan ízesítés létezik a káposztástól a túrós-barackoson át a tökös-mákosig, a variációknak csak a fantázia szab határt.

Készítse el Ön is a receptek alapján a kedvencét!

Címkék: somlói

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu