Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mézes krémes (1 óra+néhány óra pihentetés)
Hozzávalók: a tésztához: 4 ek. tej, 5 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg cukor, 1 tojás, 1 kk. szódabikarbóna, 40 dkg liszt, 6 dkg méz; a krémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 citrom lereszelt héja, 3 dl tej, 6 dkg búzadara, baracklekvár.
A tésztához a tejet, a zsiradékot, a cukrot, a tojást és a mézet vízgőz felett összefőzzük. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, és sima tésztává gyúrjuk. 4 részre osztjuk, és hűvös helyen 20 percig pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk őket, majd egyenként, a tepsi alján, 180 °C-os sütőben megsütjük. A krémhez a cukrot a vajjal habosra keverjük. A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a búzadarát, és lassú tűzön, állandóan kevergetve felfőzzük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a vajat és a citromhéjat. Az első lapot vékonyan megkenjük lekvárral, rákenjük a krém harmadát, és ezt még kétszer megismételjük. Néhány órát pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak, majd téglalap alakúra vágjuk, és porcukorral megszórjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!