Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Mézeskalács Adventi naptár készítése Hozzávalók (1 darabhoz) Egy kinyomtatott fenyő sablon - Ide klikkelve letölthető a sablon! A tésztához: A fényes mázhoz: A díszítéshez: Elkészítés 1. A sütőt előmelegítjük 170 C-ra. Előkészítünk egy sütőpapírral fedett sütőlemezt. 2. A tészta összes összetevőjét egy tálba tesszük, és alaposan összegyúrjuk. 3. Befóliázzuk a kész tésztát, és hűtőbe tesszük kb 30 percre.
4. Ha a tészta pihent, elővesszük és kinyújtjuk a tésztát kb 43 X 36 cm nagyságú négyzetre. 5. A kinyomtatott - IDE KLIKKELVE IS LETÖLTHETŐ! - fenyősablont a tészta egyik szélére tesszük, és az éleket egy gombostűvel átszurkáljuk. 6. Ha ez megvan levesszük a sablont, és liszttel leszórjuk a tésztát. Kezünkkel elsimítjuk, majd lesöpörjük a lisztet. Ezáltal a lyukakba belemegy a liszt, és láthatóvá válnak a fenyő körvonalai. Kivágjuk a tésztából a fenyőalakot egy kis méretű késsel. 7. A maradék tésztából 24 db egyforma, 3 X 3 cm-es négyzetet vágunk ki a fenyőalak mellett.
8. A kockákat rátesszük a fenyőalakra abban az elosztásban, ahogyan a kész naptáron lesznek.
9. Egy bármilyen arra alkalmas eszközzel a kockák felső két sarkánál szúrjunk 4 mm átmérőjű lyukakat a kockákba és a fenyőbe. A lyukak sütés közben kissé szűkülni fognak. Ha nagyon összszűkülnének majd később ki lehet hengeres fogpiszkálóval szélesíteni őket. 10. Ha a lyukakat kiszúrtuk, vegyük le a kockákat, tegyük őket a sütőlemezre, majd a fenyőt is - ügyelve, hogy ne deformálódjon!
11. Ha naptárunkra fényes bevonatot szeretnénk, akkor most vékonyan kenjünk le minden darabot tojásfehérjével. A sütőlemezen vannak a darabok, az előmelegített sütőben kb 15-25 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
12. Most a díszítésül szolgáló fehér masszát (szaknyelven glazúrt) készítjük el. Egy tálba beletesszük az átszitált porcukrot, és fokozatosan adagoljuk hozzá a tojásfehérjét. Minden csepp után keverjük el alaposan, és addig csepegtessük hozzá a tojásfehérjét, míg sűrőn folyós masszát nem kapunk. 13. Most elkészítjük szilikonos sütőpapírból a díszítéshez használatos papírzsákot, az alábbi képek alapján. 14. A papírzsákba töltjük a díszítő cukormasszát, a zsák végét felcsavarjuk, a spiccére ollóval apró lyukat vágunk. Kirakjuk egymás mellé a kockákat, felszámozzuk őket 1-24-ig. Majd ízlés szerint díszíthetjük is őket, valamint a fenyőalakot is. 15. A feldíszített darabokat hagyjuk pár órán át száradni, majd a vékony szalaggal kötözzük fel a számokat a fenyőalakra. Hátul csomózzuk meg a szalagokat. Számonként 25 cm hosszú, 3-4 mm széles szalagot számoljunk, azaz kb 6 m szalagra lesz szükségünk. 16. A hátlapon lévő hurkok segítségével akasszuk a falra a kész naptárat.
250 g méz
100 g vaj
125 g barnacukor
5 g őrölt fahéj
5 g őrölt gyömbér
3 g őrölt szegfűszeg
8 g holland kakaópor
500 g liszt
1 g sütőpor
1 db egésztojás
1 csipet só
2 db tojásfehérje
1 db tojásfehérje
200-250 g porcukor
6 m hosszú, 3-4 mm széles, lehetőleg bordó dísszalag
FIGYELEM! A fenyő a munka alatt valószínűleg letapadt a asztalra. Mielőtt felszednénk, egy vékony pengéjű késsel vágjunk alá, az átemeléshez pedig vegyük igénybe más segítségét is. Egyedül igen problémás.
FIGYELEM! A kis kockák elképzelhető, hogy előbb kisülnek, mint a fenyő alak. Ebben az esetben vegyük le a kockákat a lemezről, a fenyőt pedig tegyük vissza sülni. A fa alak akkor sült készre, ha kihűlés után teljesen kemény és merev lesz.
FIGYELEM! Az így kapott masszát mindig fedjük le, ha nem használjuk, mert percek alatt megkérgesedik!
FIGYELEM! Nagyban megkönnyíthetjük saját munkánkat, ha a szalagok végét spiccre vágjuk!
FIGYELEM! Nem a csillagnál kell felfüggeszteni a naptárat, hanem a számokat tartó hátsó szalagokon kell elosztani a terhelést!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!