Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
• 10 dkg vaj
• 8 dkg méz
• 2 tojás
• 10 dkg liszt
• 2 teáskanál sütőpor
• egy késhegynyi só
• 10 dkg zabpehely
• 8 dkg dió
• 1,25 dl tej
• 15 dkg mazsola
• 1 teáskanál fahéj
• egy késhegynyi ánizs
Elkészítés:
A
mézet a vajjal krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a
tojásokat. A lisztet, a sütőport, a zabpelyhet, a darált diót és a sót
hozzákeverjük a vajas masszához. Először csak a tej felét keverjük
hozzá, nehogy túl híg legyen a tészta. Tegyük bele a mazsolát is, végül
ízesítsük a fahéjjal és az ánizzsal. Adagoljuk a formába, és 200 fokon
30-35 percig süssük.
Tipp: Igazán ünnepiek lesznek a tortácskák, ha olvasztott csokival bevonjuk őket, a tetejükre pedig egy fél diót illesztünk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!