Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hadd röpködjenek kint a mínuszok, az asztalon úgyis ott vár egy gőzölgő süticsoda! 200 g liszt 1.) A lisztet keverjük össze 1 csipet sóval, 40 g cukorral, 1 csipet fahéjjal, 100 g felkockázott vajjal és a citromlével együtt felvert tojássárgájával. A tésztát alaposan gyúrjuk össze, formázzunk belőle gombócot, és folpakba csomagolva 30 percig pihentessük a hűtőben. 2.) Az almát mossuk meg, egyben emeljük ki a magházát, majd hámozzuk meg. A magház helyére merőlegesen, vagyis keresztben szeleteljük fel a gyümölcsöt. Egy 24 cm átmérőjű, alacsony falú tortaformát vajazzunk ki, és szórjunk bele 60 g cukrot. Erre kerüljenek az almaszeletek. Szórjunk rájuk egy kevés fahéjat, a megmaradt cukrot és a feldarabolt maradék vajat.
3.) A tésztát nyújtsuk ki 5 mm vastagra úgy, hogy az átmérője picit nagyobb legyen, mint a sütőformáé. Terítsük az almás rétegre a tésztát, a szélét jól nyomkodjuk le, aztán tegyük a sütőformát a tűzhelyre, és kb. 3-4 percig melegítsük magas hőfokon, hogy az alsó cukorréteg karamellizálódjon. Ezután toljuk a sütit a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 35-40 percig. Innen kivéve hagyjuk hűlni, majd egy határozott mozdulattal borítsuk ki a formából. Elkészítési idő: 80 perc Tipp: Az almát a már karamellizált cukorrétegre is ráhelyezheti!
Fahéjas-almás süticsoda
Hozzávalók (6 személyre):
130 g porcukor
140 g vaj
1 db tojássárgája
1 teáskanál citromlé
1 db nagyméretű alma
őrölt fahéj
1 csipet só
Elkészítése:
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!