Mezőörs: Sütemény tippek Húsvétra

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sütemény tippek Húsvétra

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Sütemény tippek Húsvétra...

    Még több sütemény recept a kluboldalon található!

    Halételek és elkészítési módjuk szintén a kluboldalon! 

 

Áfonyás túrótorta:

 

afonyasturossutemny.JPGHozzávalók: 
1 tojás, 2 tojásfehérje, 1 csipet só, 4 dkg búzaliszt, 2 dkg étkezési keményítő, 20 dkg áfonyakompót almaszörppel, 1 tk. őrölt Bourbon vanília, 35 dkg túró, 4 lap fehér zselatin, 1,5 dl tejszín, vaj a formához

Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A formát kikenjük, az aljára sütőpapírt teszünk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat 3 evőkanál vízzel és 4 dkg cukorral habosra keverjük. A fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A lisztet az étkezési keményítővel a krémre hintjük, hozzáadjuk a habbá vert fehérjét, majd óvatosan összekeverjük. A tésztát a formába öntjük, és sütőben 15-20 percig sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni. A túrót 10 dkg áfonyával és a maradék cukorral elkeverjük. 3 lap zselatint beáztatunk, és felolvasztunk. A zselatint a túrókrémhez keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a túrókrémhez adjuk. A piskótaalapot kettévágjuk. Az alsó lapot visszarakjuk a formába, megkenjük a krém felével, majd ráfektetjük a másik lapot, és elosztjuk rajta a maradék krémet.
A maradék 1 lap zselatint beáztatjuk hideg vízbe. A maradék áfonyát kissé felmelegítjük, felolvasztjuk benne a zselatint. Miután kihűlt, a tortára kenjük, és az egészet fóliával letakarva hűtőszekrényben 2 óráig dermesztjük.

Morzsás sütemény:

morzsassutemeny.JPGHozzávalók: 
30 dkg fagyasztott kelt tészta, 20 dkg búzaliszt, 5 dkg cukor, 10 dkg hideg vaj, 2 tojssárgája, fél tk. fahéj, vaj a formához

Elkészítés: 
A formát kikenjük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kelt tésztát felengedjük, kinyújtjuk, és a formába fektetjük, a széleit kissé magasabbra húzva.
A lisztet, a cukrot, a tojássárgáját, 1 evőkanál vizet és a fahéjat a deszkán durván összedolgozzuk. Kézzel morzsát formázunk belőle, a tésztára szórjuk, sütőben 20-25 percig sütjük.

Almatorta
almatorta.JPGHozzávalók: 
12,5 dkg búzaliszt, 10 dkg vaj, 4 dkg cukor, 1 tojás, 1 tk. reszelt citromhéj, csipet só, 60 dkg savanykás alma, 2 evőkanál citromlé, 4 evőkanál calvados (almalével helyettesíthető), liszt a kinyújtáshoz, vaj a formához

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, a formát kikenjük, kilisztezzük. A lisztet 7 dkg vajjal, 3 dkg cukorral, a tojással, a citromhéjjal és a sóval tésztává gyúrjuk.
A tésztát belenyomkodjuk a formába úgy, hogy pereme is legyen. A tészta alját megszurkáljuk, és 15 percig elősütjük.
Az almákat negyedeljük, meghámozzuk, kivágjuk a magházukat, a cikkeket felszeleteljük és tetőcserépszerűen elrendezzük a tésztán. 3 dkg vajat felolvasztunk, és a calvadosszal, a citromlével és a maradék cukorral elkeverve az almára öntjük. További 30 percig sütjük.


diotorta.JPGHozzávalók: 
12,5 dkg búzaliszt, 8 dkg cukor, 1 tojássárgája, 1 csipet só, 10 dkg hideg vaj, 1 tojás, fél dl tejszín, 3 evőkanál rum, 1 csipet fahéj, 10 dkg durvára vágott dió, liszt a kinyújtáshoz, vaj a formához

Elkészítés: 
A lisztet 3 dkg cukorral, a tojássárgájával, a sóval és 8 dkg vajjal összegyúrjuk. A tésztát 12 órára hűvös helyre tesszük.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, a formát kikenjük. A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A tészta alját megszurkáljuk, sütőpapírral befedjük, és szárított borsóval megszórjuk. A sütőben 12-15 percig elősütjük, ezután eltávolítjuk róla a papírt és a borsót.
A maradék cukrot elkeverjük a tojással, és a tejszínnel. A maradék vajat felolvasztjuk és a rummal, a fahéjjal, a dióval a tojásos keverékhez adjuk. Elosztjuk a tésztán, majd 35-40 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.


bogyosgyumolcstortajoghurtkremmel.JPGHozzávalók: 
15 dkg liszt, 4 evőkanál cukor, 7 dkg vaj, 12 lap fehér zselatin, 4,5 dl joghurt, fél teáskanál reszelt citromhéj, 4 evőkanál maracujalé, 1 dl tejszín, 10 dkg eperdzsem, 50 dkg vegyes bogyós gyümölcs (friss vagy fagyasztott), száraz borsó, liszt a kinyújtáshoz, vaj a formához

Elkészítés:
A lisztet 1 evőkanál cukorral, a vajjal és 2 evőkanál vízzel tésztává gyúrjuk, fóliába tekerjük és 30 percig hideg helyen pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A formát kikenjük.
A tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a tortaformát. Sütőpapírt teszünk rá, és megszórjuk száraz borsóval. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a borsót és a sütőpapírt.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot elkeverjük a citromhéjjal és 3 evőkanál cukorral. A maracujalevet kissé felmelegítjük. A zselatint feloldjuk benne, és a joghurthoz adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk.
A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, a fagyasztott gyümölcsöket fagyottan használjuk fel. A tortát megrakjuk a gyümölcsök kétharmadával. Ráöntjük a joghurtos krémet és elsimítjuk. A megszilárdulásig kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A lekvárt szitán áttörjük, felmelegítjük, és óvatosan a joghurtkrémre simítjuk. Még 10 percre visszatesszük a hűtőbe, majd a maradék gyümölccsel díszítjük.


tatintorta.JPGHozzávalók: 
12 dkg liszt, 1 tojássárgája, 10 dkg vaj, 1 kg alma, 1-1 evőkanál cukor és méz, liszt a kinyújtáshoz

Elkészítés:
A lisztből, a tojássárgájából, 6 dkg vajból és 1-2 teáskanál vízből tésztát gyúrunk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. ! dkg vajat felolvasztunk a formában, a cukrot és a mézet barnára karamellizáljuk benne.
A hámozott, gerezdekre vágott almát elrendezzük a formában. 15 perc alatt aranybarnára sütjük, egyszer megfordítjuk. A tésztát kinyújtjuk, az almára fektetjük, és még 20-25 percig sütjük, végül óvatosan kiborítjuk a formából.

 

Címkék: húsvéti sütik

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu