Mezőörs: Süteményreceptek karácsonyra, kezdőknek és haladóknak

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

3 különböző nehézségű, már jól bevált recept, melyet akár ti is elkészíthettek! Ha nekem sikerült, másnak is fog! :-)

habcsok1
  • Habcsók kezdőknek

Ez a recept még a legamatőrebb házitündéreknek is menni fog, egyetlen extra, amire szükséged lesz egy habzsák, amiből cuki aranyos kis formákat tudsz nyomni.

Elkészítési idő: kb. fél óra

Hozzávalók:

  • 2 tojásfehérje,
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés:

Melegítsd  elő a sütőt kb. 180 fokon, amíg dolgozol. Verd föl a a tojásfehérjéket, ehhez célszerű robotgépet használni. Ha már alakul a cucc, óvatosan add hozzá a cukor felét, majd verd tovább. Amikor már hab állagú, óvatosan add hozzá a maradék cukrot, amíg egészen kemény nem lesz. Az elkészült masszát rakd bele egy nyomózsákba, és így csinálj kis halmokat egy sütőpapírral letakart sütőtálcán. Kb. 10 percig süsd, majd kapcsold ki a sütőt, és hagyd bent a finomságot még 10 percre, szárítási célzattal.

muffin
  • Barackos-csokis muffin középhaladóknak

Ehhez sem kell nagy tudomány, bár tény, amire pluszba szükséged lesz, egy muffintálca, illetve néhány muffinpapír.

Elkészítési idő: kb. 1 óra

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt,
  • 2 tojás,
  • 15 dkg vaj,
  • 5 dkg cukor,
  • 3 evőkanál barackíz,
  • fél csomag sütőpor,
  • 5 dkg keserű kakaópor,
  • 5 dkg tört étcsokoládé

Elkészítés:

Először a száraz alapanyagokat, majd a folyósakat rakd hozzá (a vaj helyett használhatsz margarint is, jó, ha kicsit megolvasztod mikróban, így könnyebb lesz vele dolgozni). Elképzelhető, hogy a tészta túl száraz lesz, akkor 1 deci tejjel segíthetsz a problémán. Fontos, hogy szép simára keverd el a tésztát, ha nagyon nem megy, legjobb barátod a robotgép! Innentől már csak annyi a dolgod, hogy kanállal belemerd a masszát a tálcán található, a muffinpapírral kibélelt formákba. Kb. 180 fokon 20-30 percig süsd!

 

 

borzas
  • Borzas Kata haladóknak

Nem árt némi gyakorlat a konyhában, és időigényes is, de a végeredmény megéri. És különben is: az igazi NEON-ok szeretik a kihívásokat!

Elkészítési idő: szánj rá egy délutánt, biztos, mai ziher…

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 sütõpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • kevés tejföl

A töltelékhez:

  • 1 kg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja (elhagyható)
  • 5 dkg prézli (zsemlemorzsa)
  • 4 tojás kemény habja
  • mazsola (ízlés szerint)

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit dolgozd össze, majd rakd be egy órára pihenni a hűtőbe. Addig mosogasd el a már felhasznált edényeket, különben elveszel bennünk… Ha ezzel végeztél, ugorj neki a tölteléknek. Nincs vele nagy meló, viszont arra figyelj, hogy a prézliből csak annyit rakj bele, hogy felszedje a nedvességet, és ne legyen olyan folyós (természetesen az is előfordulhat, hogy több kell belőle). Ha letelt az egy óra, szedd ketté a tésztát. Végy egy nagy lyukú reszelőt (mondjuk azt, amivel kicsi korodban anyukád az almát reszelte ) és kivajazott tepsibe reszeld bele a cuccot. Erre jöhet a túrós töltelék, majd az előbb leírt módon még egy emeletnyi tészta. Ha ez megvan, mehet a sütőbe, kb. 30-40 percig süsd. Ha kész, hagy kihűlni, és szórd meg a tetejét porcukorral.

 

Címkék: süteményreceptek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu