Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
3 különböző nehézségű, már jól bevált recept, melyet akár ti is elkészíthettek! Ha nekem sikerült, másnak is fog! :-)
Ez a recept még a legamatőrebb házitündéreknek is menni fog, egyetlen extra, amire szükséged lesz egy habzsák, amiből cuki aranyos kis formákat tudsz nyomni.
Elkészítési idő: kb. fél óra
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt kb. 180 fokon, amíg dolgozol. Verd föl a a tojásfehérjéket, ehhez célszerű robotgépet használni. Ha már alakul a cucc, óvatosan add hozzá a cukor felét, majd verd tovább. Amikor már hab állagú, óvatosan add hozzá a maradék cukrot, amíg egészen kemény nem lesz. Az elkészült masszát rakd bele egy nyomózsákba, és így csinálj kis halmokat egy sütőpapírral letakart sütőtálcán. Kb. 10 percig süsd, majd kapcsold ki a sütőt, és hagyd bent a finomságot még 10 percre, szárítási célzattal.
Ehhez sem kell nagy tudomány, bár tény, amire pluszba szükséged lesz, egy muffintálca, illetve néhány muffinpapír.
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Hozzávalók:
Elkészítés:
Először a száraz alapanyagokat, majd a folyósakat rakd hozzá (a vaj helyett használhatsz margarint is, jó, ha kicsit megolvasztod mikróban, így könnyebb lesz vele dolgozni). Elképzelhető, hogy a tészta túl száraz lesz, akkor 1 deci tejjel segíthetsz a problémán. Fontos, hogy szép simára keverd el a tésztát, ha nagyon nem megy, legjobb barátod a robotgép! Innentől már csak annyi a dolgod, hogy kanállal belemerd a masszát a tálcán található, a muffinpapírral kibélelt formákba. Kb. 180 fokon 20-30 percig süsd!
Nem árt némi gyakorlat a konyhában, és időigényes is, de a végeredmény megéri. És különben is: az igazi NEON-ok szeretik a kihívásokat!
Elkészítési idő: szánj rá egy délutánt, biztos, mai ziher…
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit dolgozd össze, majd rakd be egy órára pihenni a hűtőbe. Addig mosogasd el a már felhasznált edényeket, különben elveszel bennünk… Ha ezzel végeztél, ugorj neki a tölteléknek. Nincs vele nagy meló, viszont arra figyelj, hogy a prézliből csak annyit rakj bele, hogy felszedje a nedvességet, és ne legyen olyan folyós (természetesen az is előfordulhat, hogy több kell belőle). Ha letelt az egy óra, szedd ketté a tésztát. Végy egy nagy lyukú reszelőt (mondjuk azt, amivel kicsi korodban anyukád az almát reszelte ) és kivajazott tepsibe reszeld bele a cuccot. Erre jöhet a túrós töltelék, majd az előbb leírt módon még egy emeletnyi tészta. Ha ez megvan, mehet a sütőbe, kb. 30-40 percig süsd. Ha kész, hagy kihűlni, és szórd meg a tetejét porcukorral.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!