Mezőörs: Sütik – adventtől karácsonyig

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sütik – adventtől karácsonyig

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Adventi mézeskalács

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg méz, 10 dkg cukor, 12,5 dkg vaj, 1 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2,5 dkg kakaó, szegfűszeg, fahéj; a díszítéshez: 1 tojásfehérje, 10 dkg cukor, néhány csepp citromlé, 1 kávéskanál keményítő


Elkészítés:
A mézet a cukorral felforraljuk, beletesszük a vajat és megvárjuk, amíg kihűl. Ezután beletesszük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, fűszereket, szódabikarbonát.
Jól összedolgozzuk alufóliába csomagoljuk, hogy ki ne száradjon, és két órára a hűtőbe tesszük.

Kivéve a hűtőből kinyújtjuk, szaggatóval formákat szúrunk ki belőle. Közepesen meleg sütőben megsütjük (vigyázni kell, nehogy megégjen, mert gyorsan sül).
A cukormázhoz a porcukrot a tojásfehérjével jól kikeverjük, hozzáadjuk a citromlét, hogy fényes legyen, és a keményítőt, hogy tapadjon. Addig keverjük, amíg szép fényes fehér nem lesz, és a csík, amit húzunk benne, látható marad, nem folyik össze. Megkenjük vele a kisült, langyosra hűlt mézeskalács tetejét. Egy nap múlva megpuhul.

Habkarika

Hozzávalók:
4 db tojásfehérje, 36 dkg porcukor, színes és fekete szórócukor


Elkészítés:
A sütőt 50 fokra előmelegítjük, két tepsit sütőpapírral kibélelünk. A fele porcukrot 80 ml vízzel odatesszük főni, néha megkeverjük. Közben elkezdjük felverni a tojásfehérjéket, a maradék porcukrot apránként adagolva. A cukorszirupot addig főzzük, amíg nagy buborékok képződnek rajta, és sűrű, folyós lesz. Ekkor vékony sugárban hozzácsurgatjuk a fehérjékhez, és - már gőz fölött - tovább verjük, amíg borotvahab keménységű lesz. Csillagcsöves nyomózsákból emeletes karikákat nyomunk a sütőlemezre, a tetejüket megszórjuk a szórócukrokkal. Ekkor betesszük a sütőbe, a
sütő ajtaját egy fakanállal kitámasztjuk, és 50 fokon szárítjuk 2 órán át. Ekkor elzárjuk, a sütőben hagyjuk kihűlni.

Csokis kókuszcsók

Hozzávalók:
4 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 25 dkg kókuszreszelék, 1 kiskanál méz, 5 dkg liszt, 1 citrom reszelt héja; a bevonáshoz: 10 dkg étcsokoládéi vagy tortabevonó


Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a mézet, a citromhéjat, a lisztet és a kókuszreszeléket. Sütőpapírral kibélelt tepsibe a masszából két megnedvesített teáskanál segítségével kis halmokat rakunk, a tetejüket csúcsosra formázzuk.
Előmelegített sütőben 150 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a csúcsukat a vízfürdőn megolvasztott csokiba mártjuk.

Diós-mákos hókifli

Hozzávalók:
40 dkg rétesliszt, 25 dkg vaj, 2 dl tejföl, csipet só; a töltelékhez: 20-20 dkg darált dió, őrölt mák, 20 dkg porcukor, 12 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, 2 csomag vaníliás cukor, kevés rum, illetve tej a forgatáshoz: 25 dkg vaníliás porcukor


Elkészítés:
A lisztet, a sót és a vajat a tejföllel gyorsan összegyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk, és letakarva 15 percre félrerakjuk. Ezalatt elkészítjük a töltelékeket: a diót a fele porcukorral, mazsolával, citromhéjjal és a rummal összekeverjük. A mákot ugyanígy készítjük el, csak rum helyett tej kerül bele.

A tésztát kinyújtjuk, 6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk (a leeső részeket is összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, kiszaggatjuk). A korongok közepére tesszük a tölteléket, feltekerjük, kifli formára hajlítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon kb. 15 perc alatt megsütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Dobozban sokáig eláll.

Porhanyós vaníliás kifli

Hozzávalók:
42 dkg liszt, 30 dkg vaj, 22 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, vaníliás porcukor


Elkészítés:
A puha vajat összedörzsöljük a liszttel, hozzágyúrjuk a diót és a porcukrot. Ha jól összedolgoztuk, dió nagyságú darabokra vágjuk, ezeket csinos kis kiflikre formázzuk, majd gyenge tűznél (170-170 fokon) világosra sütjük. Vaníliás porcukorban melegen átforgathatjuk. Minél tovább áll, annál finomabb.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu