Mezőörs: Szőlőőrület - izgalmas receptekkel

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!

Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 340 fő
  • Képek - 872 db
  • Videók - 102 db
  • Blogbejegyzések - 813 db
  • Fórumtémák - 4 db
  • Linkek - 93 db

Üdvözlettel,

Mezőörs klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Szőlőőrület - izgalmas receptekkel

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Cincy/Női Lapozó


Hamar beköszöntött az ősz, íme, néhány szőlős recept:

Mivel a szőlő multifunkcionális gyümölcs,  esszük és isszuk is, mindenhogyan finom: csipegetve, főtt ételben, sütikben. Íme pár csodálatos szőlős recept!

Madársaláta dióval és szőlővel




Hozzávalók:
250 g madárbegysaláta
30 érett szőlőszem, mag nélkül
szép egész dióbelek
3 ek. extraszűz olívaolaj
1 ek. almaecet
só, ízlés szerint

A recept pofonegyszerű. Egy mély salátás tálban keverjük össze a hozzávalókat. A madársaláta, a dió, az almaecet és persze a szőlő mennyei kombinációt alkotnak együtt!

 


 

Tonhal "tatár" szőlővel, fekete olívával és paradicsommal


 


Hozzávalók:
3 konzerves olajos tonhal
15 szőlőszem
15 magozott fekete olíva
2 kockára vágott paradicsom
1 citrom leve
1 ek. extraszűz olívaolaj
só és bors ízlés szerint
friss kakukkfű

Csöpögtessük le jó alaposan a konzerveket, hogy ne maradjon rajtuk sok olaj. A hozzávalókat tegyük be aprítógépbe, és ne teljesen krémesre, inkább durvára aprítsuk össze. Pirítósra kenve, alatta kis vajjal az egyik legfinomabb mediterrán sörkorcsolya!

Amerikai mazsolás-diós cookie




Hozzávalók:
1 ½  bögre liszt
½ bögre teljes kiőrlésű liszt
1 tk. sütőpor
½ tk. szódabikarbóna
1 tk. fahéj
¼ tk. só
1 bögre olvasztott vaj
½ bögre cukor
¾  bögre barna cukor
1/3 bögre méz
2 nagy tojás
1 rúd burbonvanília kikaparva
2 bögre zabpehely
1 bögre mazsola (előző éjjel beáztatva)
1 bögre durvára vágott dió

A sütőt melegítsük elő 220 fokra. Egy tálban keverjük össze a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. Majd egy másik tálban a vajat és a cukrokat addig keverjük, míg kicsit habos nem lesz. Akkor belehalmozzuk a mézet, a tojásokat és a vaníliát. Fokozatosan keverjük össze a két keveréket. Szórjuk bele a zabpelyhet, a diót és a mazsolákat is. Formáljunk kis golyókat, majd nyomjuk szét őket csészealj formájúra, és tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sülnek.

 


 

Vaníliás bormártás




Hozzávalók:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 tk. vaníliaesszencia/vaníliarúd kikaparva
1 fürt fehér szőlő
1 dl tejszín
2 dl fehérbor (pl. Irsai Olivér)
5 ek. cukor

A bort egy lábasban felforraljuk, majd a cukrot és a pudingport hozzáadjuk. Ha a cukor már beleolvadt, a vaníliaesszenciát, valamint a tejszínt is belekeverjük, utoljára pedig hozzáadjuk a félbevágott szőlőszemeket. Így együtt összeforraljuk őket. Először kicsit meghökkentőnek tűnik, de nagyon finom sodó, akár egyszerű piskótákhoz is.

Dermedt otelló szőlő csokoládéval és grappával




Hozzávalók:
grappa (törkölypálinka)
néhány fürt otelló szőlő
minőségi csokoládék

Ez amolyan társasági finomság. Nem kell főzni, csupán tálalni a két összeillő csemegét és a bivalyerős grappát. Mielőtt megérkeznek a barátok, tegyük mélyhűtőbe a grappát és a szőlőket. Ha már tetőfokára hágott a hangulat, elő lehet hozakodni a "gyilkos trióval". A grappa erejét ellensúlyozza a lágy csokoládé, és utoljára jöhet egy fagyott szőlőszem. Jobb a pálinkát nem egyben lehúzni, hanem kis kortyokban a csokival és a szőlőkkel elfogyasztani. Az (íz)hatás nem marad el!


Még több recept:
Szilvaszerelem - Ínyencségek szilvából, ringlóból
Egzotikus csemegék őszibarackból
Őszi tortilla recept

Címkék: szőlő

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu