Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Zöldséges-sonkás-sajtos rakott tészta |
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg rövid csőtészta
6 tojás
10 dkg ementáli sajt
25 dkg füstölt combsonka egyben
15 dkg csiperkegomba
10 dkg konzerv zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 dl tej
só, bors
1 csokor petrezselyem
Fonnyasszuk
meg a felaprított hagymát az olajon, adjuk hozzá a felkockázott sonkát
és a gombát, majd a zöldborsót. Pirítsuk pár percig a keveréket. Verjük
fel a tojásokat, öntsük hozzá a tejet, reszeljük bele a sajtot, adjuk
hozzá a felaprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Keverjük el a
tojást az előzőleg kifőzött tésztával és a zöldséges raguval. Ha melegen
fogyasztjuk, terítsük tepsibe, ha hidegen szeretnénk majd kínálni,
szedhetjük őzgerincformába. 220 fokos sütőben süssük 30 percig.
Elkészítés: 25 perc
Sütés: 30 perc
Szalonnás-káposztás tészta |
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg fodros nagykocka
40 dkg vecsési savanyú káposzta
25 dkg húsos füstölt szalonna
só, bors
Vágjuk
apró kockákra a szalonnát, süssük zsírjára. Szedjük ki a
szalonnakockákat a kisült zsírból, tegyük félre. Aprítsunk néhány
vágásnyit a káposztán, pirítsuk meg lassú tűzön, a kisült zsíron.
Itt-ott oda is kaphat. Ha kész, tegyük vissza a szalonnát, borsozzuk.
(Sózni – a szalonna miatt – talán nem is szükséges.) Főzzük ki a
tésztát, szűrjük le, és keverjük el a káposztával.
Elkészítés: 35 perc
Cikkünk a Nők Lapja Konyha októberi számából közölt részletet.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!