Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntöm a Mezőörs klub közösségi oldalán!
Csatlakozzon Ön is hozzánk! és máris hozzáférhet, hozzászólhat a tartalmakhoz, beszélgethet a többiekkel, feltölthet, fórumozhat, blogolhat, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Mezőörs klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Keszthelyi paradicsomos húsos káposzta Hozzávalók: 50 deka savanyú káposzta, 1 kiló húsos sertéscsont (tarja- vagy karajcsont, császárvégdarab), 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 15 deka paradicsompüré, 30 deka vöröshagyma, 1 kiskanál darált pritaminpaprika, 2 babérlevél, 1 kiskanál frissen őrölt bors, 1 kiskanál őrölt kömény, 2 kiskanál pirospaprika, pici majoránna, kakukkfű és borsikafű, 1 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj. Elkészítése: a szálirányban összevágott, 1 evőkanál olajon megfuttatott vöröshagymával a húsos csontdarabokat a kiáztatott káposztával feltesszük főni. Rárakjuk a paradicsomot, a paprikát, a fűszereket, a fokhagymát, a babérleveleket és a darált pritamint is, és kevés vízzel felengedjük. Addig főzzük, amíg a húsos csontok a félig főtt állapotot el nem érik. Hozzáadjuk a paradicsompürét, s ha kell, pótoljuk az elfőtt levet vízzel. Ha a hús és a káposzta puha, rántást készítünk, amibe piros őrölt paprikát teszünk. A berántott levest készre forraljuk, ha kell, utánaízesítünk (Zámbó Tibor mesterszakács receptje. Békéscsabai cigánka Hozzávalók: 30 deka darált sertésmáj, 30 deka ízesített csabai kolbászhús, 1 tojás, 10 deka darált abált szalonna, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 10 deka főtt rizs, só, ízlés szerint. Elkészítése: az alapanyagokat összekeverik, és a tölteléket a háj hártyájába tekerve, felgöngyölve - töltött káposzta nagyságú, de laposabb - táskákat készítenek. Ezeket zsiradékban kisütik, és hagymás tört krumplival tálalják. Csabai hagymás sült vér Hozzávalók: 3-4 liter disznóvér, 2-3 kiskanál őrölt bors, 2-3 evőkanál zsír, 3 közepes fej hagyma, só.Elkészítése: a friss vért félreteszik megaludni. Ezután feldarabolják, és babérleveles vízben félig megfőzik ("megabárolják"). A zsírban megpirított, apróra vágott hagymába beleteszik a kisebb darabokra vágott vért. Fedő alatt, sóval, borssal ízesítve összesütik, friss kenyérrel kínálják. Corvin János tárkonyfüves levese a gyulai farsangi Reneszánsz bálról Hozzávalók: fél-fél kiló szarvas- és vaddisznócomb, 10 deka zsír, 10 deka vöröshagyma, 2-3 deka fokhagyma, 15-15 deka sárgarépa, zöldség és zeller, 2 deci tejföl, 10 deka citrom, fejenként egy-egy 40 dekás cipó, só, tárkony, kakukkfű, lestyán ízlés szerint. Elkészítése: a zsiradékban megfonnyasztják a finomra vágott vöröshagymát, beleteszik a zúzott fokhagymát és az apró kockára vágott vadhúsokat. Szakaszosan párolják, ízesítik, fűszerezik, majd ráhelyezik a karikára vágott répát és zöldséget, valamint a kockára vágott zellert. Ha a húsok puhára főttek, felöntik forró vízzel, cipók belével sűrítik, tejföllel dúsítják, a citromlével fokozzák pikáns ízét, végül a "kibelezett" kenyérben tálalják (Prohászka Béla gyulai mesterszakács receptje). Jó étvágyat!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!